Uipath lagging/freezing and slowdown

After the 2021.10 update everything was okay. Since a few days, UIPath has been lagging every few seconds… it is becoming difficult to do anything. Automations are taking 3x times to make. I have reinstalled Studio yesterday no change and tried resetting the settings. No change. Please help.

|Processor|Intel(R) Core™ i5-8259U CPU @ 2.30GHz 2.30 GHz|
|Installed RAM|16.0 GB (15.9 GB usable)|
|System type|64-bit operating system, x64-based processor|
500 GB NVME SSD
Windows 10

Ps- Nothing else on my pc lags

@Munish_Jain1

Can you try deleting any temp files and check the performance of the pc which apps are consuming more Ram and memory

Hope this may help you

Thanks

Hi @Munish_Jain1

image

Pick up Run option or Run file. You don’t see slow execution.

Hope this will be helpful. Thank you.

Hi

There could be multiple reasons behind
But based on what I could observe from the descriptions you have provided

  1. Check if antivirus is blocking or slowing down the application
    If so disable that and give a try

  2. Or install the latest version of dot net framework and give a try

  3. And finally while reinstalling make sure you have followed all these steps

Pls check and let us know for further clarification

Cheers @Munish_Jain1

Application is lagging, not its execution

Already tried deleting temp files

Usage when Uipath is open
image
Nothing drastic

Will try and get back

1 Like

Hi @Munish_Jain1

Can you please create a sepeare user account in the OS and try a new instance of UiPath?

Refer the below thread for user account creation.

https://support.microsoft.com/en-us/windows/create-a-local-user-or-administrator-account-in-windows-20de74e0-ac7f-3502-a866-32915af2a34d

Thank you.

I can do a clean OS install as well. Thanks for the suggestion but I don’t want to create a new user account :confused:

Please let us know if you are facing any issue post OS installation.

Thank you.

I meant its not viable for me to create a new user/ re-install OS due to my work. Anyway I will try steps all steps in this thread and get back