Level 1 - Foundation Training - revamped - Lesson 11 - Practice 2 - Send Outlook Mail Message : Operation aborted (Exception from HRESULT: 0x80004004 (E_ABORT))

Hi

I’m following the walkthrough of Level 1 - Foundation Training - revamped - Lesson 11 - Practice 2, but when I run the script I get following error message:
image

I saw this post: Send Outlook Mail Message : Operation aborted (Exception from HRESULT: 0x80004004 (E_ABORT)), which was moved to the bugs report category.
Does this mean there’s (still) a bug?

If so, I’m happy to provide more bug info.
If not, can anyone tell me how I can fix this?

Thanks!

Hi @ivandeca

You are catching all the bugs on the Academy :smiley:
Good news is that it is being updated to the new release, so hopefully those faulty workflows will disappear.

As to the solution, have you already tried things suggested in the last post of the topic you’ve linked?

If yes and it didn’t help, please share more information (version of your Studio, version of your Mail activity package, version of your Outlook, etc.).

@Ciprian_Forcos Could you assist here?

Hi

I had/have the latest version of the mail activity package. However, there were updates for the System and UIAutomation activities, so I updated those, just to be sure. Unfortunately, I still get the same error :frowning:

I’ve no idea how to make sure that the Outlook Users are configured well. But in my case Outlook is not asking for my credentials, so I suppose it’s OK, especially since I had no troubles with Practice 1 (moving emails from one folder to another).

So, here’s some more information:

About the bug:

Scenario: see walkthrough of Level 1 - Foundation Training - revamped - Lesson 11 - Practice 2

Steps to reproduce: Send Outlook Mail Message, with subject = "test" and body = "test", no attachments (yet)

Expected Behavior: Email gets sent

Current Behavior: Email gets NOT sent, error message appears

image

Version of the software with the bug:

Studio/Robot/Orchestrator Version:

Studio 2018.4.0 - 11/22/2018
Community Edition
EXE Installer

Expires in 10 weeks
License Provider: External
Device ID: dXuIfX55QFg3kAEDHQLl

Update Channel: Stable

Microsoft Windows 7 Enterprise 64-bit
.NET Framework Version 4.7.2 or later

Activity Package Version (when relevant):

image

Sample process (packaged as a zip file):

Lesson_11.zip (1.5 MB)
(Practice_2.xaml is the one with the error)

Last stable behaviour: n/a

Last stable version: n/a

Versions of the software relevant to the bug:

OS Version:
image

Others if Relevant: (workflow, logs, .net version, service pack, etc):
image

Other info that might be relevant:

I had no problems with Lesson 11 Practice 1 (moving emails to another folder)

Thank you for investigating this and I will gladly give more information if necessary.