@ordo
@gabi_verzea ,
Hi Experts ,
I need your help in bapi-> BAPI_SALESDOCU_CREATEFROMDATA , I am using this BAPI to create SALES DOCUMENT of CREDIT(CR) and DEBIT( DR) type.
I am passing all the mandatory data into BAPI but not able to create SALES Document and getting “error :-> Sales document type CR is not defined”
However when same data i am passing in SAP GUI ( SE37) in same BAPI ,
i am able to create Sales document see below screenshot from SAP GUI
Also screenshot of data set being passed
Order Header →
part 1 -
part 2 -
part 3 -
Order-ITEM Dataset screenshot
part 1 -
Part 2-
Part3 -
Order partners dataset screenshot -
Part 1-
Part 2 -
also please find below data set
header row → “{ , “CR”, , “279”, “02”, “99”, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , “BER”, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , “0.0000”, “00000”, , , , , , “0.0000”, “00000”, , , , , , “0.0000”, “00000”, , , , , , “0.0000”, “00000”, , , , , , , “N”, , , , , , }”
Order item → “[ITM_NUMBER,HG_LV_ITEM,PO_ITM_NO,MATERIAL,CUST_MAT,BATCH,DLV_GROUP,PART_DLV,REASON_REJ,BILL_BLOCK,BILL_DATE,PLANT,STORE_LOC,TARGET_QTY,TARGET_QU,REQ_QTY,SALES_UNIT,ITEM_CATEG,SHORT_TEXT,REQ_DATE,DATE_TYPE,REQ_TIME,COND_TYPE,COND_VALUE,COND_P_UNT,COND_D_UNT,PRC_GROUP1,PRC_GROUP2,PRC_GROUP3,PRC_GROUP4,PRC_GROUP5,PROD_HIERA,MATL_GROUP,PURCH_NO_C,PURCH_DATE,PO_METHOD,REF_1,PURCH_NO_S,PO_DAT_S,PO_METH_S,REF_1_S,PO_ITM_NO_S,COND_VAL1,CURRENCY,CURR_ISO,T_UNIT_ISO,S_UNIT_ISO,CD_UNT_ISO,CUST_MAT35,INCOTERMS1,INCOTERMS2,DLV_TIME,ASSORT_MOD,VAL_CONTR,VAL_CON_I,REF_DOC,REF_DOC_IT,REF_DOC_CA,CD_TYPE2,CD_VALUE2,CD_P_UNT2,CD_D_UNT2,CD_D_UISO2,CD_CURR2,CD_CU_ISO2,CD_TYPE3,CD_VALUE3,CD_P_UNT3,CD_D_UNT3,CD_D_UISO3,CD_CURR3,CD_CU_ISO3,CD_TYPE4,CD_VALUE4,CD_P_UNT4,CD_D_UNT4,CD_D_UISO4,CD_CURR4,CD_CU_ISO4,MAT_EXT,MAT_GUID,MAT_VERS,ALTERN_BOM,FKK_CONACCT,EAN_UPC,SHIP_POINT,PRODCAT,SGT_RCAT,INCOTERMSV,INCOTERMS2L,INCOTERMS3L,REF_DOC_CA_LONG,MATERIAL_LONG,REQ_SEG_LONG
10,EFR-DI-XHMC-SITE.,0,2,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,
]”
Order partners →
“[PARTN_ROLE,PARTN_NUMB,ITM_NUMBER,TITLE,NAME,NAME_2,NAME_3,NAME_4,STREET,COUNTRY,COUNTRY_ISO,POSTL_CODE,POBX_PCD,POBX_CTY,CITY,DISTRICT,REGION,PO_BOX,TELEPHONE,TELEPHONE2,TELEBOX,FAX_NUMBER,TELETEX_NO,TELEX_NO,LANGU,LANGU_ISO,UNLOAD_PT,TRANSPZONE,TAXJURCODE,ADDRESS,PRIV_ADDR,ADDR_TYPE,ADDR_ORIG,ADDR_LINK,VAT_REG_NO
SP,1000001105,0,
SH,1000001105,0,
]”
Appreciate your help
regards
Pratik Mehta