I seem to have a problem with sending emails, something to do with accounts: Message: Property accessor ‘Account’ on object ‘UiPath.Mail.Activities.Business.OutlookApplicationCard’ threw the following exception:‘Unable to cast COM object of type

I seem to have a problem with sending emails, something to do with accounts:

Message: Property accessor ‘Account’ on object ‘UiPath.Mail.Activities.Business.OutlookApplicationCard’ threw the following exception:‘Unable to cast COM object of type ‘Microsoft.Office.Interop.Outlook.ApplicationClass’ to interface type ‘Microsoft.Office.Interop.Outlook._Application’. This operation failed because the QueryInterface call on the COM component for the interface with IID ‘{00063001-0000-0000-C000-000000000046}’ failed due to the following error: Interface not registered (Exception from HRESULT: 0x80040155).’

I have Outlook installed, and I’m using it daily. I have 3 accounts set up on it, and one of them as default.
Can anyone detail this error please?

Go to file --> options --> Add ins and click as in the image and enable add ins. It might solve your issue. Thanks

Unfortunately it doesn’t work. I also tried the solution found here, without success: Unable to cast COM object of type Microsoft.Office.Interop.OutlookApplicationClass - Troubleshoot Steps

Hi Lucian,

I had a similar issue with excel and it had to do with the Registry Keys on my machine. I found this fix under a Visual Studio discussion but worked for the error on Studio X. Just follow the steps outlined by CyberAnt it will help you resolve the issue. https://social.msdn.microsoft.com/Forums/vstudio/en-US/08f13e9d-895c-4102-b6d9-e327af8cf8c0/0x80029c4a-typeecantloadlibrary?forum=vsto

If you need more assistance let me know.

Regards

Leon

when i am sending mail using outlook it give this error.
I am selecting default

image

can anyone please help me in it

Could you please try to run both Outlook and Studio “as Administrator”. We will fix this behavior in the upcoming version.
image

1 Like

@flavius Hi
I have tried to run both as administrator, but still getting error
I am getting it at the same time

I have tried to analyse and got this error

So instead of default I used my account mail id(which is configured at outlook)
and got this error (I am not using gmail account)

I am facing the exactly same problem, please help.

@tarun_das Have you resolve this outlook problem?