Aktiviteleri bulma problemi

Merhaba,

Ben RPA eğitimini BTK Akademiden alıyorum. Yayınlanan videoların çekim tarihleri 2020 yılına ait, benim ise 2022 yılında UiPath Studio’yu indirdim. Bu iki yıllık süre içerisinde gelen güncellemeleri görebileceğim bir yer var mı? Benim kullandığım program ile eğitimde kullanılan program arasında fark olabilir mi (demo/profesyonel)?

Örneğin Microsoft OCR özelliği yok veya Excel Aplication Scope aktivitesi yok, bu aktiviteler yerine kullanılabilecek aktiviteleri nerelerden bulabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

HI @F.Ozpamuk
It seems like you are in modern design
You need to disable modern activities or enable show classic filters in UiPath

Checkout this Document
https://docs.uipath.com/studio/docs/modern-design-experience#:~:text=Enabling%20or%20Disabling%20the%20Modern%20Experience&text=The%20project-level%20setting%20overrides,tab%20and%20reload%20the%20project

Regards
Sudharsan

Merhaba @F.Ozpamuk,

2020 ile 2022 arasında aktivite bazlı olarak çok değişiklik olmadı. Değişiklik olsa bile genelde bir aktivite paketten eksilmiyor, genelde yeni aktiviteler ekleniyor. Community/Pro/Enterprise arasında aktivite farkı olmuyor, pakete erişiminiz var ise aynı aktiviteleri kullanabilirsiniz. StudioX yerine Studio kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Aradığınız aktiviteyi bulamıyorsanız aşağıdaki gibi filtre kısmından seçenekleri etkin hale getirerek arayabilirsiniz.

image

Hala bulamıyorsanız Manage Packages kısmından aktivitenin bulunduğu paket için arama yapabilirsiniz.

Aşağıdaki bağlantılardan da yardım alabilirsiniz.

Saygılarımla
Ömer

Merhaba

Nasıl düzelteceğim bilmiyorum ama umarım göndermeyi başarabilirim aşağıda paylaştığım resimde görebilirsiniz. OCR yazdığım zaman altında Microsoft OCR çıkmıyor. Aynı işlemleri yapabilecek başka bir aktivite de vardır belki bilmiyorum. İzlediklerimi uygularken bu konuda zorlanıyorum.

Birde UiPath platformunun eğitimlerine nerden ulaşabilirim yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba @F.Ozpamuk,

Tesseract OCR aktivitesini deneyebilirsin.

UiPath’in eğitim planlarının bulunduğu Academy platformuna aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Saygılarımla
Ömer