Thanks a lot, so in the excel file you will see sheet1 there are red numbers (işyeri numarası, belge kodu, kanun kodu) i need to search “işyeri numarası” in “LISTE” column “C” and search “belge kodu, kanun kodu” in 2. row,
for example in column “C” i need to find “112” and 2. row i need to find “1 - 5510” its actually column “G” so the junction point is “G, 64” i need to write this cell “Toplam Prim” which is 1.271.216,82 ,.xlsx (21.4 KB)
selamlar
a kolonu ve b kolonundaki sayıları birleştirerek arıyoruz. şekildeki örnek için 1 ve 78016 yı birleştirip 1 - 78016 olan kolonu buluyoruz. burası cepte.
daha sonra ilk kolon "row A"da yer alan değerleri sizin de şekilde gösterdiğiniz gibi “G” sütununda arıyoruz. şekilde 2. burası da cepte
son olarak 2 ile 1 - 78016’nın kesiştiği yeri buluyoruz.siyah çizgi ile gösterdiğim yer. kesişime “value to write” kolonunda yazan ve 2, 1, 78016 ile aynı satırda yer alan 300 değerini giriyoruz.
excelde yapmak istesek aslında tüm süreci index match ile biraz uğraşarak yapabiliriz. ancak burada durum ileriki safhalarda değiştiği için bu kısmı rpa ile yapmaya çalışıyorum.
umarım açıklayabilmişimdir yardımınız için teşekkürler
Çözdüm.
Index mantığını uipatte anlamaya çalış. Güzel bir örnek oldu. Anlaşılmayan veya karışık bir bölüm varsa açıklamaya çalışırım. Paylaştığım data excelindeki değerlerle deneme yaparsın. Daha sonra kendi sürecine entegere edersin.
selamlar, fırsat buldukça bakıp içinden çıkmaya çalışıyorum durum şöyle ki dosyayı doğrudan çalıştıramadım. versiyon farkı muhtemelen bazı fonksiyonlar hatalı geldi onları yeniden tanımladım ancak hata almaya devam etti. şimdi örnek alıp kendim ayrı bir sequnceda yazmaya çalışıyorum. bazı yerlerde soru işaretlerim var bitince toplu olarak sorayım