Bir web otomasyonu yapmaya çalışıyorum fakat takıldığım bir konu var
web sayfasında her ekle butonuna bastığımda “Sıra No : 1” → “Sıra No : 2” diye artıyor ve form alanı açılıyor benim istediğim exceldeki veriyi sıra no1 kısmına yazdıktan sonra “Sıra No : 2” form kısmına doğru sayfayı indirip o kısımdan devam etmesi daha sonra sıra no 3,4 olarak kaç satır varsa excelimde devam etmesini istiyorum.
Her yeni form alanını bulabilmek için bir sayaç (counter) değişkeni oluşturun ve başlangıç değerini 1 olarak ayarlayın.
İlk seferde counter = 1 olacak ve ilk alana yazacak.
Daha sonra, her döngüde Click etkinliğiyle “Ekle” butonuna tıklayarak form alanını açabilir ve counter değişkenini 1 artırabilirsiniz.
4. Döngü ile Verileri İşle
For Each Row etkinliği kullanarak dtExcelData içerisindeki her bir satırı işleyin. Döngü içerisinde:
Excel’den alınan veriyi ilgili form alanına yazın:
Type Into: Hedef, “Sıra No : {{counter}}” seçiciye sahip olmalı.
“Ekle” butonuna tıklayın:
Click etkinliği ile “Ekle” butonunu hedefleyin.
Sayfayı aşağı kaydırın:
Send Hotkey ile Page Down tuşunu kullanabilirsiniz.
Sayaç değişkenini artırın:
Assign etkinliği: counter = counter + 1.
5. Döngü Tamamlandığında Otomasyonu Bitir
Döngü Excel’deki tüm satırları işledikten sonra otomasyonu bitirin.
Örnek Pseudo Kod:
1. Read Range → dtExcelData
2. Assign → counter = 1
3. For Each Row in dtExcelData:
a. Type Into → Sıra No : {{counter}} → Row("Veri")
b. Click → "Ekle" butonu
c. Send Hotkey → Page Down
d. Assign → counter = counter + 1
4. End For Each
Notlar:
Seçicilerinizi kontrol etmek için Ui Explorer kullanarak doğru hedefleri tanımlayın.
Dinamik bir selector oluştururken aaname ya da idx gibi değerleri kullanmaya özen gösterin.
Eğer bu süreçte bir hata alırsanız veya belirli bir adımda zorlanırsanız, detayları paylaşabilirsiniz; daha fazla yardımcı olurum!
Fotoğraflarda görüldüğü üzere;
ekle tuşuna her bastığında sıra no 1 sayı artarak yeni bir form ortaya çıkıyor buna doğru kaydırıp doldurması gerekiyor ama başaramadım
Excelde yer alan ad sutünu aslınd tc kimlik numarası soyad kısmıda net tutar bölümüne yazılıyor