Web Automation - when I add the Attach Browser activity and specify the browser, I receive an error "Value does not fall within the expected range"

uiautomation
studio

#1

When I am doing web automation, I’ve decided to first add the Attach Browser activity and then manually specify the browser. However, whenever I run the activities inside the browser, I receive an error saying “Value does not fall within the expected range” with Argument exception. As a result, I need to use a work around which is to record the web automation sequence by first using Web Recording. This way, the Attach Browser activity is automatically generated, and later I could manually add activities to the sequence and then run it without any problem. Has anyone experienced this issue as well?

I suppose the issue is due to the difference in the Attach Browser selector. When I manually specify the browser, the selector value is this:

<wnd app='iexplore.exe' cls='IEFrame' title='Google - Internet Explorer' />

However, when I use Web Recording, the automatically generated Attach Browser selector has a much simpler value:

<html title='Google' />


UiPath - Value does not fall within the expected range
Attach Browser - not working
#2

Did you try Open Browser activity and specify the URL and Browser?


#3

Yes, this is of course after I have added an Open Browser activity, specifying the URL and BrowserType, and then adding the Attach Browser activity inside the Open Browser activity.


#4

Probably the way your are indicating is wrong? try to hover over the Tab than the entire Window and indicate it.


Login process error
#5

Dude you are a star! The solution is to only indicate web page html window but bot the entire browser window nor the tab.

Thank you :slight_smile:


#6

That’s not needed - you can work inside OpenBrowser the same way you would work within AttachBrowser scope. Adding one withing the other might also confuse partial selector merging (not tested, but theoretically possible).
Only difference is if you already have the browser opened or not.


#7

Hello.

I have the same problem. Could you include an example of how it would look?


#8

Hello,

The solution is to only indicate web page html window but bot the entire browser window. It worked for me

Thanks,
Vishal


#9

can you send a screenshoot i can´t fix that error


#10

Hi,

If you indicate like this selector as <wnd app='iexplore.exe' cls='IEFrame' title='Google - Internet Explorer' /> it is not working. Just indicate the window selector as <html title='Google' />. In my case i used open broweser activity and opened google page and then did attach browser activity

Thanks,
Vishal Kumar


#11

that tag is for attach browser not for open browser


#12

Hi @Antonio,

Please check out this post. I have tried my best to as detailed as possible as I had faced this issue and took quite a lot of time to figure out the issue.

Kudos! :slight_smile:

Thanks,
Nithin Prabhu