Jobs sekmesi altında bir işi seçiyorum , fakat silme butonu disable görünüyor , dolayısıyla silememekteyim.
İşleri silemediğimden İşlemleri de (process) silemiyorum.
yardımınız ricasıyla,
Is the job is in progress? If so first stop it then you would be able to delete the process as well
Cheers
The buttons you see on top are stop and kill and not delete…you can delete processes and not jobs as they are like retained for audit purposes
Stop will send a stop signal to bot and will stop once it is read in process
Kill will
Immediately kill the running job
Cheers
İşlemleri silmek istediğimde aktif işleri var uyarısı alıyorum.
Jobs sekmesindeki açık işleri durduramıyorum. butonlar neden disable durumda ?
Can you show which buttons are disabled and what transactions you are unable to delete?
Ideally when job on queue trigger is running you would see thatw arning because the transaction might be taken by the running job and if uou deete at same time there is no transaction for it to set
Cheers
@murat_puraligil
Aktif işleri durdurun: Bir işlemi silmeden önce, o işlem için çalışan aktif işler olmadığından emin olmanız gerekmektedir. Orchestrator’da Jobs sekmesine gidin, işlemle ilişkili olan aktif işleri bulun ve onları durdurun.
İşlemi ortamlardan ayırın: Orchestrator’da Environments sekmesine gidin ve silmek istediğiniz işlemi içeren ortamı bulun. İşlemi o ortamdan çıkararak ortamdan ayırın.
İşlemi devre dışı bırakın: Eğer işlem etkin durumdaysa, Processes sekmesine gidin, işlemi bulun ve etkinleştirme/devre dışı bırakma düğmesini “Devre Dışı” konumuna getirerek işlemi devre dışı bırakın.
İşlemi silin: Aktif işler olmadığından, işlem herhangi bir ortama atanmamış olduğundan ve işlem devre dışı bırakılmış olduğundan emin olduktan sonra, işlemi silebilirsiniz. Processes sekmesine gidin, silmek istediğiniz işlemi bulun ve silme seçeneğini (genellikle bir çöp tenekesi simgesiyle temsil edilir) seçin. Silme işlemi istendiğinde silmeyi onaylayın.
@murat_puraligil
Öncelikle tetikleyicinizi etkinse devre dışı bırakın, ardından işler sekmesine gidin ve Çalışan ve Bekleyen işleri kontrol edin. Çalışan ve Bekleyen aşamada olan işleri durdurun. Bir şey daha, etkin paketinizi devre dışı bırakın ve işlemi silmeyi deneyin.
When I want to delete a process from the Process page, I get an open job warning.
When I want to stop the jobs from the Jobs tab, the buttons appear disabled,
How else can I stop these things?
@murat_puraligil
Check Permissions: Ensure that you have the necessary permissions to delete processes and stop jobs in Orchestrator. Contact your Orchestrator administrator to verify your permissions and access levels.
Ideally your option would not be disabled unless you have no permission…
If any trigger is there please disable all triggers or delete triggers
Filter jobs on in progress and then kill the processes…if you already stopped or killed then you cannot stop or kill
Cheers