Open Browser "Cannot communicate with the browser, please check the UiPath extension" - only on restart Chrome

Built on UiPath Studio 2018.4.3, on Chrome 72.

Source: Open Browser
Message: System error at initialization: Cannot communicate with the browser, please check the UiPath extension

Scenario: I have the Open Browser activity in the “Init All Applications” workflow, using the REFramework. When the “Process” workflow encounters an application exception, it closes Chrome and then reinitiates the “Init All Applications” workflow. It is only during this second time that I experience the “Cannot communicate with the browser” error.

I’m not sure why the workflow would throw an exception the second time but run fine the first time. I cannot share the file, unfortunately.

Additional details:

  • Once the browser is opened, I use the UiBrowser variable, but this shouldn’t matter since the failure activity is “Open Browser”
  • I’m using “Close Tab” to close the browser before restarting

Is anyone else experiencing this?

Check this:

Thanks Asesor. I’ve been going through the steps here and ensuring that the setup is correct

However, I’m still not sure why this error is happening only when Chrome is restarted. The documentation doesn’t explain why this communication error would occur inconsistently, and that’s what’s concerning me

this is same with me this is intermittent I am not able to find the answer why?

What I did is reinstalled the UiPath web Automation extension for Chrome. It worked for me.
Link: https://chrome.google.com/webstore/detail/uipath-web-automation/dkgencfabioofgdmhhjljpkbbchbikbh

I am also getting this intermittent issue and dont know whats the issue , Although I have the latest version of CHrome , STudio is 2018.4.5 :frowning: Any lead will be appreciated

Hello @neojoy777 , Whats the UiPath and Chrome version you are using ?

Hi everyone,

Does it help if you update the UIAutomation package to the latest version?