Herkese Merhabalar,
HTTP Request aktivitesinin nasıl kullanacağı hakkında bir konu açıp sizlere aktarmak istiyorum.
HTTP Request İmplementasyonu - UiPath
- Öncelikle UiPath.WebAPI.Activities’i indirmemiz gerekiyor. Install’a basıp sonrasında Save’a basmalıyız.
- Biraz yüklenmesini beklememiz gerekiyor.
- Yükleme tamamlandıktan sonra, aktivite paneline tıklanır ve HTTP Request yazılır.
- Aktiviteyi sürükle bırak yaptıktan sonra veya artı butonu ile ekledikten sonra karşımıza bu ekran geliyor. Bu alan requestin bilgilerinin doldurulduğu ekran. Requestin tüm özelliklerini buradan dolduracağız.
- Bu eğitimde, ücretsiz tüm API’ları listeleyen bir API kullanacağız. Bunun için öncelikle GET metodunu seçiyoruz. Endpoint olarak da, web servisin bizlere verdiği siteyi giriyoruz.
- Bu işlemlerden sonra Ok butonuna basıyoruz ve çıktımızı kontrol ediyoruz. Fakat bundan önce, bir çıktı değişkeni tanımlayıp http request aktivitesinin response content kısmına vermeliyiz.
- Şu anda süreci çalıştırıp çıktıyı görebiliriz. Bu listede yüzlerce ücretsiz API görebilirsiniz.
- Ancak gördüğünüz gibi veri düzensiz, bu yüzden de API isimlerini başarıyla alacak Regex Patternı yazdım.
Regex Pattern:
(?<=API\":\").*?(?=\",\"Description)
- Artık tüm API isimlerini alabilen bir regexe sahibiz. Örnek olarak toplam API sayısını yazdıran ve ilk 10 API’ın adını yazdıran bir kurgu oluşturdum.
- Ve bu da akışın UiPath Studio üzerindeki hali.
Konuyu olabildiğinde kolay tutmaya çalıştım, bunu da herkesin anlayabilmesi için özellikle tercih ettim. Sizler de beğenirseniz daha fazla ve kompleks içerikler paylaşabilirim. Bu konu için oluşturduğum süreci incelemek isteyenler için paylaşıyorum.
Sorular
Konuya cevap verebilir veya yeni konu oluşturup bireysel destek alabilirsiniz.
Feedback
Düşüncelerinizi paylaşmak için butonuna basabilrsiniz.
Örnek Süreç: 2022.10.zip (157.8 KB)
Saygılarımla
Ömer