Element found not present

Hello friends,

In one of my workflows i should check if an element is present in a page, so as to decide how to proceed with the next actions.
In my case, after inserting a number in a box, there are two possibilities:

  1. no items correaponding to that number are found, zo there is a message saying : “no recorda are found”;
  2. there are some items, no message appears.
    Now it’s appeaning that the robot seems to find always the element which corresponds to the message, althoufgh it is not present on the screen.
    How is ir possible?
    If you want I can share the selector.
    Thank you,
    Camilla

Yeah, you would want to check the selector to make sure it’s not using the same attributes as another element that is present. I am not sure other than that.

1 Like

Hello @ClaytonM.
The selector is this one:
Message:
<html title='Mastercom' />
<webctrl tag='DIV' aaname='There are no transaction records which match this search. Pleas*' parentclass='x-grid-empty' />

It seems finding it also if it is not present in the page.
How can I do that?
Thank you so much,
Camilla :slight_smile:

What if you try using the Find Element activity instead with ContinueOnError True? It also has a WaitVisible property if needed.

To check if element was found use the condition: elementvariable isNot Nothing

Let me know if that works better.

2 Likes

Thank you so much @Clayton.
I’ll try your kind adive and let you know.
Cami :slight_smile:

Tks @ClaytonM!

You solved my doubt!