Advanced Training(Academy 2) - Assignment 2 / Slow Performance

I too had the same problem but there is no solution to solve this problem because it take minimum 60 secs to move for next controller, If it so means then there is no use of Bot. Manual process will be faster than a Bot

1 Like

Hi.

Try looking (and playing) with the element properties.
It worked for me.

1 Like

which property?

1 Like

Uff… Don’t know.
“Try”. :wink:

1 Like

atleast any hint for which element I should try the properties?

1 Like

Hi there,

I’ve investigated this with the Academy team and the slow performance happens after saving the first xlsx. In order to improve the performance, close the pop-up or go to IE options and disable it. Please try like this and let me know if it works.

2 Likes

Try these:

  • “Save As” > Attach as a “Window” window, no as a “Browser”.
  • “On Element Appear” >> “RepeatForEver” == False && “WaitVisible” == True
  • “Click” >> Remember “SimulateClick”

And try. :wink:

5 Likes

hi ArturoGarciaMartin,
In the Click Activity change the property Wait for ready to none…it will work fast

9 Likes

Also… Ehehehe…

Thanks, Sanjay

I Would say Mark this as the answer.
And not only for the “Click Activity” I do this for all the activities executed in a loop (For Each Loop for Changing Month in this case). With this my workflow was processing one work item in 2 min.

1 Like

what’s the format to upload unique id is it Uploaded with ID XXX
or just a id i tried all the ways but no luck doesn’t work

Hi,

It is only the UploadID you need add as a comment and of course the status should be ‘Completed’

@ArturoGarciaMartin could you please explain the “save as” and “on element appear”. I am having the same issue… Very slow performance. For a single client it is taking 35mins to make the status completed.

I also had same issue. This worked for me;;;

“Save As” > Attach as a “Window” window, no as a “Browser”.
“On Element Appear” >> “RepeatForEver” == False && “WaitVisible” == True
Click Activity change the property Wait for ready to none

1 Like

In my case I encountered the same issues. The solution was to change WaitForReady from Interactive to None

2 Likes

I’m facing the same issue and I have tried all the options suggested above but no luck. Could someone please help me.

1 Like

Hi @niteshn,

try set WaitForReady = “None” for activities slowly

3 Likes

Hi, Thanks for the reply, yes i have Changed WaitForReady = “None" but no luck. I’m attaching the workflow could you please check and let me know.DownloadMonthlyReports.xaml (27.8 KB)

Thank you so much @Chinh_Le. It’s working fin. but may I know why we need to set WaitForReady property to none?

1 Like

Hi @niteshn,

Detail “WaitForReady” here https://studio.uipath.com/docs/ui-activities-properties

1 Like